Diverse foto's die een indruk geven van de methodes van werken:

 1. Koninklijk Theater Carré had een geheel nieuwe fundering nodig. In de piste maakten wij de palen met een middelgrote schroefinjectiepalenmachine, evenals de twee palen buiten het gebouw. Een groot deel van de 235 palen werd gemaakt in kleine hoekjes en gaatjes met kleine machines. Het project werd uitgevoerd gedurende ca. 5 weken in de periode februari tot april 2004.

 2. Ankerpalen voor een liftput in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum, en het indrukken, trillingvrij, van een liftbuis met een diameter van een meter, nog een foto van het drukken van de liftbuis. Voor dit project maakte de Walinco groep eveneens de stalen buispalen, het vijzelwerk, de bodeminjecties en de trillingvrij in segmenten gedrukte Berliner wand. Het project werd uitgevoerd van oktober 2003 tot maart 2004.

 3. Maison Descartes, het Franse consulaat, werd voorzien van een geheel nieuwe fundering met behulp van 261 schroefinjectiepalen lang 19 meter. Hiervoor werden twee kleine funderingsmachines ingezet, klik voor foto tweede machine. De palen werden aangebracht in kleine gangen onder de gewelven, in een smalle gang op de binnenplaats en in zeer kleine ruimten in het sousterrain. De slanke palen werden aan de bovenkant afgewerkt met grote stalen kopplaten. Het project werd uitgevoerd in de periode van februari tot april 2004.

 4. Het maken van 46 schroefinjectiepalen voor de verbouw van een winkel aan de P.C. Hooftstraat 101 te Amsterdam in januari en februari 2004. Het project bestond uit twee panden. In het tweede pand werd een tweede funderingsmachine ingezet.

 5. Waterkering Kampen-Midden, een zeer groot project uitgevoerd in de periode 2000-2003, het maken van schroefinjectiepalen onder schoorstand, tevens gezien van de zijkant en vanaf de achterzijde, en nog een foto bij verticale stand. Er zijn voor dit project een groot aantal schroefinjectiepalen met een kleinere machine gemaakt. De oude stadsmuur wordt ook gebruikt voor de waterkering, maar moest plaatselijk in verband met ernstig overhellen ondersteund worden met schroefinjectiepalen, in dit geval in een binnenplaats achter woningen. Alwaar de waterkering door de woningen, winkels of bedrijfsruimtes heen loopt zijn gekoppelde injectiepalen (het lassen van de palen) gemaakt. Zie ook de website van Waterschap Groot Salland over dit bijzondere project.

 6. Het maken van de eerste schroefinjectiepaal voor het Concertgebouw in Haarlem op 11 april 2003.

 7. Het maken van schroefinjectiepalen lang ca. 20 meter voor een nieuwbouw aan de Prins Hendrikkade 2-4, hoek Singel te Amsterdam tussen oude monumentale panden en een foto van de installatie voor het maken van het grout, uitgevoerd in april 2003.

 8. Het maken van gekoppelde injectiepalen lang ca. 12 meter voor het funderingsherstel van de McDonalds vestiging op de hoek van Ferdinand Bolstraat en Albert Cuypstraat te Amsterdam, vrijwel trillingvrij en bij beperkte hoogte, langs de toekomstige Noord-Zuidlijn, uitgevoerd in november en december 2002. De bijzonderheid van dit funderingsherstel was de aanwezigheid van de bestaande kelder, waar het werk geheel omheen uitgevoerd moest worden. Het tijdschrift Bouwwereld schreef dit artikel (pag.1, pag.2) over dit project, dat hier geplaatst is met toestemming van Bouwwereld.

 9. Het maken van schroefinjectiepalen lang ca. 15-20 meter voor een geluidsscherm langs de snelweg A15 bij Papendrecht, uitgevoerd in 2002.

 10. Het maken van schroefinjectiepalen lang ca. 19 meter voor een nieuwbouw van een complex aan de Willemsparkweg te Amsterdam, trillingvrij en bij beperkte hoogte onder het stempelraam tussen de beide buurpanden, uitgevoerd in oktober 2002.

 11. In uitvoeren van een funderingsherstel met 215 gekoppelde injectiepalen uitgevoerd als 'wortelpalen' geboord door de muren. Het gebouw is een oud klooster te Baexem, Limburg. Voor dit funderingsherstel is het niet nodig de muren te verwijderen. Op deze foto is de toestand na uitvoering maar voor reparatie van de sparingen in de muren zichtbaar. De opdracht van het C.O.A. betrof het ontwerp en de uitvoering van het funderingsherstel. Het werk is uitgevoerd in de periode mei en juni van het jaar 2002. Klik hier voor nog meer foto's samen in een pdf-bestand.

 12. Het maken van grondverdringende micropalen, trillingvrij in een in bedrijf zijnde installatie bij Eastman Chemicals te Europoort, uitgevoerd in augustus 2001.

 13. nieuwbouw Slot Schagen, het maken van schroefinjectiepalen voor een belasting tot 250 ton (meer over Slot Schagen via deze links: het slot, de geschiedenis).

 14. Elbakerk, Haarlem, schroefinjectiepalen binnen in de kerk.

 15. het maken van schroefinjectiepalen rakelings langs een flatgebouw.

 16. gekoppelde injectiepalen in de keuken.

 17. Marin, Wageningen, schroefinjectiepalen dicht langs een gevel.

 18. Het maken van schroefinjectiepalen bij lage werkhoogte in 1999 (boren, boren volgende paal, verder boren en dichter bij en het boren van de laatste centimeters).

 19. Het maken van schroefinjectiepalen en het voorboren van betonpalen aan de Waalkade te Nijmegen.

 20. Het voorboren met bentoniet-cement ten behoeve van een isolerend kunststof-folie, Haarlem, Schoteroog, foto 1, foto 2.

 21. Bodemsanering van de penitentiaire inrichting te Sevenum, het voormalige klooster Ter Peel, ondergraven van het gebouw op gekoppelde injectiepalen (1991).

 22. Het maken van schroefinjectiepalen in de Weser-Ems-Halle te Oldenburg, Duitsland: foto 1, foto 2 (ca. 1994).

 23. Het maken van gekoppelde injectiepalen in een kelder (de funderingsmachine, de groutinstallatie).

 24. Het maken van schroefinjectiepalen in een tankstation (ca. 1991).

 25. Het maken van gekoppelde injectiepalen in een tankstation (de groutinstallatie, de funderingsmachine, opstellen van de machine en het maken van de palen).

 26. Het maken van stalen buispalen.

 27. Het maken van gekoppelde injectiepalen voor herstel van de fundering van een groot aantal woningen in de Tuinwijk te Haarlem (indrijven van schoorpaaltjes met zeer licht handgereedschap en de kleine groutinstallatie) buiten op straat.

 28. Het maken van een stempeling voor een bouwput m.b.v. schroefinjectiepalen, te Amsterdam, ca. 1985: inboren palen, gezien van dicht bij, onder spanning zetten van de palen en onder spanning zetten van de palen en stempelwerk gereed.

 29. Het maken van gekoppelde injectiepalen voor een groot funderingsherstel te Rotterdam aan de Zestienhovensekade: (indrijven paal, lassen, onder spanning zetten van de palen, palen met consoles gereed) en de panden na gereedheid herstel).

 30. Schroefinjectiepalen voor portalen voor verkeersinformatie langs de A27, uitgevoerd 's nachts, foto 1, foto 2, foto 3.

 31. Schroefinjectiepalen voor een geluidsscherm langs de A13.

 32. gekoppelde injectiepalen binnen in een gebouw.

 33. Schroefinjectiepalen te Almere, ca. 1991, schoor geboord: foto 1, foto 2, foto 3
  en verticaal geboord: foto a, foto b.

 34. Het maken van stalen buispalen voor herstel van de fundering van de kerk te Schellingwoude (foto 1, foto 2).

 35. Het maken van een van de eerste gekoppelde injectiepalen, omstreeks 1982

 36. Het maken van een damwandscherm binnen in een oud gebouw te Rotterdam.

 37. Het lassen van voeten van schroefinjectiepalen in de werkplaats.

hoofd-pagina